YELLOWJAX HOME AND STUDIO

The Hague 2015-2017

[UNDER CONSTRUCTION]

 

A COZY STABLE CONVERSION

Situated in the cozy neighbourhood of the Regentessekwartier, the YellowJax studio is a conversion of an old horse stable in a typical Hague courtyard. Originally, the courtyard, composed out of four adjacent buildings, was home to the Greengrocer who collected all the green leftovers with horse and wagon.

THE RENOVATION

When in 2015 the lot was purchased, it had been serving as a wood workshop and storage. Leaving only the outer brick walls and the main loadbearing beams, a thorough renovation project was carried that resulted in the current YellowJax Home and Studio.

LIGHT AND AIR

Since the building lays within a closed building block surrounded entirely by back gardens, the lack of windows called for an alternative plan for natural light. Six huge roof windows were installed to allow for a spectacular view to the sky that can be enjoyed all the way from the ground floor due to the grand transparent central opening that consists of five steel framed glass tables, that function as a modern compluvium.

ORGANIC FLOW

[UNDER CONSTRUCTION]

ECLECTIC FANTASY

With a completely open floor plan without any walls and 4 different floor levels a very personal and eclectic space was created that aims to comfort, welcome and inspire. Both the materials for the new construction and furniture are recovered, including the wood, steel wall panels and even the marble tiles for the floor.

INSPIRED ATMOSPHERE

[UNDER CONSTRUCTION]

 

CONTACT

Thank you kindly for your interest. Please don't hesitate to contact me with any questions or ideas. Yours Truly, Jacqueline Huang

YELLOWJAX

The Hague, The Netherlands

+31 611140234

 

©2019 by YellowJax. Proudly created with Wix.com